CHP, SANAT VE TÜRKİYE’DE SANATIN DURUMU’NU KİTAPLAŞTIRDI
02.05.2017
CHP Bilim, Yönetim, Kültür Platformu geçen yıl başlattığı sanatçı ve sanat örgütlerinin yetkilileriyle Türkiye’de sanatın durumuna ilişkin toplantı görüşmelerini, kitaplaştırarak kamuoyu ile paylaştı.

Bilim, Yönetim, Kültür Platformu Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula’nın editörlüğünde SANAT VE TÜRKİYE’DE SANATIN DURUMU adıyla yayımlanan kitap, İlk ikisi 26 Mayıs ve 11 Haziran 2016 tarihlerinde Ankara’da edebiyatçılarla; üçüncüsü 11 Ağustos 2016 tarihinde tiyatro sanatçıları, sanat eleştirmenleri, yontucular, edebiyatçı, yayıncı ve yazar örgütlerinin yetkilileriyle Seferihisar’da; dördüncüsü 13 Ocak 2017 tarihinde plastik sanatlar alanındaki akademisyen ve sanatçılarla ve son olarak 20 Şubat 2017 tarihinde, Ankara’da gerçekleştirilen Halk Müziği Çalıştayı’nda dile getirilen tartışma ve önerileri içeriyor.

Seferihisar buluşması ile son olarak Ankara’da gerçekleştirilen halk müziği çalıştaylarına bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da katılarak öneri ve tartışmaları dinlemiş, kendisi de görüşlerini paylaşmıştı. Kitapta bu konuşma ve tartışmalara da yer veriliyor.